15.6.2013

Siestan aikaan on hyvä blogata: Retki Mijakseen

Päätin tänään aamulla reippailla jalan läheiselle Mijas-vuorelle. Ei muuta, kuin reppu selkään, vesipullo ja kamera mukaan ja lenkkarit jalkaan. Lähteä piti hyvissä ajoin, sillä puolen päivän jälkeen siestan aikaan aurinko on kuumimmillaan. Onneksi täällä ei vielä ole helle, itse asiassa keli on ihan optimaalinen. Joka päivä paistaa aurinko, mutta kotona sisällä ei tarvita ilmastointia. Vielä.

Mutta niin siinä kävi, että puolessa välissä matkaa piti vaihtaa jalankulku bussikyytiin. Kunnossani ei ole mitään vikaa, päinvastoin. Kantapääni vaan eivät kestäneet lenkkareita. Eikä tietenkään mukana ollut laastaria. Nyt jaloissani on mukavan kokoiset ja tuntuiset vesirakkulat, jotka pitävät huolen siitä, että pari päivää on pidettävä väliä lenkkeilystä. Tämä on ihan amatööritouhua, melkein hävettää myöntää, että ollaan ammattilaisia...

Mijas oli entisellään. Turisteja on joka paikassa; mistä noita aasialaisia oikein riittää? Ja venäjää puhuvia. Matkamuistomyymälöiden valikoima oli pysynyt entisellään. Ne kaikki on jo aikaisempina vuosina tullut hankittua, joten päätin tällä kertaa säästää rahani.

Kaupungissa kävin nauttimassa kupillisen café cortadoa ja omeletin con queso. Kahvilasta oli huikea näköala ylös vuorelle, jonka rinteen havumetsä näyttää kasvaneen takaisin taannoisen metsäpalon jäljiltä. Yksinäinen kirkko on edelleen paikallaan ja kutsuu kiipeämään luokseen. Ehkä jo seuraavalla kerralla?

Ennen paluumatkaa kävin sytyttämässä kynttilät Heikille, mummolle ja taatalle. Olen vieraillut kiveen louhitussa viehättävässä kirkossa jo 25 vuoden ajan. Tuoreita kukkia oli kirkkosali jälleen tulvillaan. Siellä mieli rauhoittuu.

Kotiin palattuani ehdin vielä mennä katsastamaan antiikkimarkkinat Fuengirolan feria-alueella, joka sijaitsee parin korttelin päässä kodistamme. Markkinat järjestetään joka lauantai. Ihmisiä, myyjiä ja tavaroita oli tarjolla laidasta laitaan. Aurinko oli kuitenkin jo ehtinyt korkealle ja palasin pikakierroksen jälkeen kotiin kirjoittaakseni tämän jutun.

Mijas häämöttää edessä

QR-koodeja kaikkiallaCafé cortado


Uusi metsä on kasvanut palaneen tilalle
Kynttilät Heikille, mummolle ja taatalle

Näkymä meidän kotiin


Paluumatka bussilla...

Fuengirolan lauantaimarkkinat

Ei kommentteja: