24.6.2013

Fugessa kesällä 2013

Samaan aikaan, kun Suomessa ovat kesäkuun säät olleet lähinnä "vaihtelevat", on Costa del Sol taas tälläkin kertaa tarjonnut lupauksensa mukaan yllin kyllin aurinkoa ja lämpöä. Kesäkausi on täällä hiljalleen käynnistynyt, mutta vilkkain sesonki on kuitenkin vasta elokuussa. Silloin rannat täyttyvät Espanjan sisämaasta meren äärelle lomaansa viettämään tulevista perheistä. Huhut kuitenkin kertovat, että Suomeenkin on luvassa hellettä. No, täällä on hyvä harjoitella josko keho olisi kotiin palattuani jo tottunut lämpimään.

Täällä Fuengirolassa Espanjan talouden taantuma näkyy ja tuntuu. Työttömyysluvut ovat huipussaan. Liikehuoneistoja on tyhjillään lähes joka korttelissa, ja monet perinteisetkin kaupat ovat lopettaneet toimintansa. Tuttu Hipermercadomme on tyhjennetty, ja taloyhtiömme perinteinen Bar Lynda on myytävänä. Ruoan ja kulutustavaroiden hintataso on selvästi laskenut. Myös ravintolaihinnat ovat muutuneet. Olemme monia vuosia käyneet ravintoloissa, enkä aikaisemmasta muista, että ruoka-annosten hinnat olisivat laskeneet. Kerjäläisiä on täällä aina näkynyt kaduilla, mutta nyt heitä on enemmän, kuin koskaan ennen.

Olen käymässä täällä ensimmäistä kertaa kokonaan yksin. Edes Nemo ei ole seuranani. Päivät soljuvat omaan tahtiinsa kaikenlaisia asioita hoidellen. Myös päättymätön urakkani, ikkunoiden pesu, on jatkunut aikaisempaan tapaan. Koska huoneistomme voi olla pitkiäkin aikoja tyhjillään, on lisäksi aina välillä siivottava parvekkeelle Afrikasta tuulen mukana lentänyttä keltaista hiekkaa pois. Pikkutehtävät ovat pitäneet minut sen verran kiireisenä, etten perinteiseen tapaani ole ehtinyt uima-altaalle. Sen sijaan talomme muut asukkaat tuntuvat asuneen pihalla ja auringossa minunkin edestäni. 

Vain yksi asia huolestuttaa. Itsekseen liikkuminen kaupungilla myöhään illalla ei tunnu oikein luontevalta.  Turvallisemmalta tuntuisi roikkua lähes kenen tahansa käsipuolessa. ;) Tai sitten pitää olla koira mukana. Vai pitäiskö ulos lähtiessä ottaa mukaan mummolta jäänyt pippurisumute?


Kohtaaminen uima-altaalla.

Superkuu 23.6


Ei kommentteja: