13.6.2013

Fugeen asioita hoitamaan, all by myself

En muista käyneeni Fugen kodissamme koskaan aikaisemmin ilman seuraa. Viime vuosina jokaisella matkalla on mukana ollut myös Nemo, lentokoneen ruuman äänet hyvin kestävä teräshermoinen scipperkemme. Nyt Nemo sai jäädä kotiin vahtimaan Poitsun touhuamista. Rudi puolestaan meni hoitoon Koirahotelli Pia's Dreamdogiin. Siellä koira saa juosta metsässä ja, jos luoja suo, uida uima-altaassa. Jälkimmäinen on kuitenkin helpommin sanottu, kuin tehty. Sen tietää varsinkin Pia, the uimaope.

Kirjoitan tätä bloggausta matkalla Helsingistä Malagaan. Viihdytän itseäni kirjottamalla, sillä lentokoneessa on aina yhtä tylsää. Mihinkään et voi mennä etkä lähes mitään tehdä. Satunnaisessa otoksessa kanssamatkustajia on itkeviä vauvoja, lippalakkisia suomalaisia miehentapaisia, juhlatunnelmaa kaljasta hakevia lomalaisia ja tympeitä Finskin lentoemoja. Loputtomat vessajonot, ahtaat paikat ja minimiin karsitut palvelut pitävät huolen siitä, että ylellisyys on kaukana. Jopa kahvikeksistä saa erikseen maksaa. Teeveestä tulee joku käsittämätön video moottoripyörän moottorin historiasta ja kehitysvaiheista. Ducati, mikä se on?

Eikä yhtään lohduta tieto, että lentomme tällä kertaa vie enemmän aikaa, kuin yleensä. Ranskalaiset lennonjohtajat ovat lakossa, minkä seurauksena emme voi lentää Ranskan ilmatilassa. Kierrämme Puolan Tsekin, Italian ja Algerian kautta. Vielä ei ole tietoa siitä, mihin aikaan yöllä olemme perillä. Toivottavasti pääsemme perille.

Pimenevässä illassa tasaisen maiseman jälkeen näen lentokoneen ikkunasta ensimmäiset vuorijonot. Olemmekohan Pohjois-Italian päällä? Lunta, lunta! Pääsisipä tuonne alas ihailemaan maisemia. Niinpä, Italiassa en ole koskaan käynyt. Enkä osaa lasketella. Ehkä sitten seuraavassa elämässä...

Perillä ollaan. Kohta lähden tarkistamaan, onko kuvan puu vielä tallella. Kuva on otettu vuonna 2004, kun Raoul oli 8-vuotias.

1 kommentti:

Maarit kirjoitti...

Yksinolosta voi joskus jopa nauttia. Itse olin juuri 2 kokonaista päivää ypöyksin Iniön saaressa. Ei näkynyt ihmisiä muualla kuin telkkarissa. Paljon tuli mietittyä lueskelun ja pienen puuhastelun (huom! mm ikkunoiden pesu) lomassa. Nauti sinä lomastasi ja Fugen tunnelmista!
terv. Maarit