10.1.2015

Besserwissereitä riittää koirapiireissä

Olin päättänyt ottaa viime vuosien henkilökohtaisen matalalentoni jälkeen astetta positiivisemman näkökulman elämääni. Se ei tule luonnostaan, joten töitä on tehtävä joka päivä. On niin paljon helpompaa sukeltaa takaisin surkeuden suohon, kuin nähdä asioissa valoisia puolia. Onneksi perheeni on tukenani, ja elämäni on kaikin puolin jo helpottunut.

Mutta vaikka työ- ja perhe-elämässä positiivista näkökulmaa pystyykin yhä enemmän ja enemmän soveltamaan, riittää koiraharrastusten maailmassa ihmetyksiä. Siellä jyräävät "besserwisserit".

He sanovat aamenen jokaiseen keskusteluun lähes mistä aiheesta tahansa. He ovat eräänlaisia kaikkien-asioiden-erikoisasiantuntijoita. He tuntevat koirasi paremmin, kuin sinä itse. He tietävät ratkaisun kenen tahansa koiran käytösongelmaan. He hallitsevat kaikki mahdolliset harrastuslajit. He tietävät, mikä koirakko sopii mihinkin lajiin. He tietävät, minkälainen koira sinulle parhaiten sopii. Ja näiden ihmehenkilöiden kanssa ei kannata antautua minkäänlaiseen ajatustenvaihtoon, varsinkaan somessa. Häviät joka tapauksessa, tahdot sitä tai et. Ja aika usein näiden besserwissereiden omilla koirilla on monenlaisia ongelmia ja parannettavaa käytöksessä.

No juu. Olen elämäni aikana monta kertaa todennut, miten totta onkaan vanha sananparsi suutarin lasten huonoista kengistä. Pitää tässäkin tapauksessa paikkansa!

Kuvissa mun perheeni. <3

3 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Tämä on niin totta. Itse uutena koiraharrastajana en lakkaa ihmettelemästä noita kaikentietäviä besserwissereitä, jotka saavat aina muut näyttämään vähän tyhmiltä. Some on pahin. Aiheesta kuin aiheesta saadaan riita aikaiseksi.

Oili kirjoitti...

Somessa olen viime aikoina vaan tyytynyt seuraamaan keskustelua, itse viitsin enää vaan harvoin kommentoida. Mutta lohduttavaa, että samanlaisia kokemuksia on muillakin. :)

Terhi kirjoitti...

Joo, minäkään en juuri kommentoi, tapelkoon keskenään. Välillä harmittaa, kun joku uusi harrastaja vilpittömästi kysyy neuvoa ja sitten ne yleensä samat tietäväiset lyttäävät kyselijän. Taitaa olla pahinta aktiivisen rodun harrastajilla.