4.4.2011

Rauhaisaa elämää sosiaalitoimen palveluyksiköiden lähipiirissä

Kotimme Fuengirolassa sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa, vain kolme korttelia Välimeren rannasta. Alueen toisessa päässä on kauppahalli ja Renfen pääteasema. Taloyhtiömme vieressä toimii kaupungin eli ayuntamienton alainen eläkeläiskoti (suomalaisittain vanhainkoti), aikuisten kehitysvammaisten henkilöiden päiväkeskus ja erityislasten päivähoidon yksikkö. 

Oikeastaan koen olevani etuoikeutettu, kun saan päivittäin seurata aktiivista ja vireää ja eittämättä toimintakykyä edistävää toimintaa aivan naapurissamme. Perheen poikienkin mielestä on ihan kivaa, että kadulla on sosiaalista toimintaa, siitä ei kuulemma olen haittaa kenellekään. :) 

Talossa asuviin vanhuksiin en juuri ole kadulla törmännyt, mutta vanhainkodin ravintola houkuttelee lähiympärisössä asuvia ikäihmisiä menun perusteella monipuoliselle ja varsin edulliselle lounaalle. Sitä voisimme itsekkin mennä joku päivä kokeilemaan. Päiväkeskus pyörittää kirpparimyyntiä sekä hoitaa puutarhaa ja huolehtii mm. edustan jalkakäytävän siisteydestä. Erityislapset tulevat päivähoitoon vanhempiensa tai abuelojensa saattamina. Monta kertaa ollaan Nemon kanssa kuunneltu avoinna olevista ikkunoista kantautuvaa iloista puheen sorinaa ja laulua. 

Voi, kumpa pääsisi joskus mukaan tai edes kärpäsenä paikalle seuraamaan. Sen verran lujassa istuu ammattipersoona, jopa vuorotteluvapaalla. ¡Soleado de Primavera!Ei kommentteja: