6.6.2015

Mökillä viihtymisen ABCDE

Olen jo pitkään ollut tyytyväinen siihen, että kamalan kauan aikaa sitten tekemämme satsaukset ja ratkaisut ovat tehneet sen, että viihdyn niin hyvin mökillämme. Mukavuuksia voisi haluta paljon enemmänkin, mutta tietyn asteinen primitiivisyys tuntuu city-ihmisestä vaan hyvältä.

A. Mökki sijaitsee ajomatkan päässä. En voi kuvitella, että joutuisin kulkemaan räntäsateessa veneellä mökille. En toivonut sitä edes silloin, kun tavaroiden kuljettamiseen oli käytettävissä toinenkin käsipari.

B. Eteinen. Se on taannut lämmön pysymisen sisällä kovimmillakin talvipakkasilla. Ja luonnollisesti mökin ulkoseinät on eristetty.

C. Porakaivo. Meillä vesi ei tule sisään asti, mutta pääasia on, että vettä riittää. Eikä sitä tarvitse raahata mökille kanistereissa.

D. Ekomakki huussissa. Se on palvellut tänä kesänä jo 28 vuotta, mutta selvää on, että mökkimakkimme on uusittava jossakin vaiheessa. Ei kuluta sähköä, eikä haise.

E. Varaava kakluuniuuni. Se maksoi aikanaan maltaita, mutta on hankkinut hintansa takaisin jo moninkertaisesti. Säästää sähköä ja lämmittää mökin miellyttäväksi asua.

Sitten lopuksi yksi asia, jota kenenkään EI kannata tehdä. Älä koskaan rakenna kaksikerroksista mökkiä (tai mitään muutakaan taloa). Aika kuluu nopeaan ja jo kohta edessäsi on vuodet, kun et voi yksin kiivetä katolle tai jyrkkiä portaita yläkertaan. Sitä paitsi yläkertaan ei tarvita parveketta. Kuka siellä tarkenee istuskella?

Pikkuisen kaikki jo repsottaa...

Mökki

Vaja

Kakluuniuunin lämmössä viihtyvät kaikki

Ei kommentteja: