13.8.2014

Fuengirolassa all by myself

Tämän bloggauksen olisi tietysti voinut kirjoittaa paikan päältäkin. Mutta liian kuumassa on vaikeaa ajatella mitään. Vaikka Suomessa on ollut kylmän alkukesän jälkeen helteistä ja sitä on saanut harjoitella, on Fuengirolassa auringonpaahde vieläkin intensiivisempi. Päivät vain soljuivat toinen toisensa perään ja aika sai kulua. Nyt istun lentokoneessa ja kiitos nykytekniikan, tämänkin ajan saan vietettyä kirjoittamisen parissa.

Raoulin isovanhempien 1980-luvulla hankkima huoneisto Fuengirolassa on aktiivisessa käytössä. On ollut ilo todeta, että monet tuttavat menevät sinne viettämään lomiaan aina uudestaan. Meidän kannalta on vain hyvä, ettei asunto ole kovin pitkiä aikoja tyhjillään. Mutta emme halua antaa sitä kokonaan vuokralle, sillä silloin emme itse koskaan pääsisi käymään pikkukodissamme. Toistaiseksi olemme sidotut työn ja lukion loma-aikoihin. Näin tänä vuonna, ensi vuodesta ei voi tietää. Vaikka mennyt viikko kuluikin lähinnä siivotessa ja paikkoja tsekatessa, oli hyvää aikaa myös rentoutumiseen ja hiekkarannalla kävelemiseen ja varpaiden huuhtelemiseen Välimeressä.

Huoneisto on vieläkin lähes alkuperäisessä asussaan, muutoksia ei ole tehty. Seinät ja katto maalautettiin muutamia vuosia sitten, myös huonekaluja, kodinkoneita ja tekstiilejä on uusittu tarpeen mukaan. Toivottavasti lähivuosina saadaan aikaiseksi toteuttaa pitkään suunnitteilla ollut keittiöremontti. Lattia kaipaisi uutta klinkkeriä ja seinät laattoja uusista kaapistoista nyt puhumattakaan.

Lensin tällä kertaa Norwegianilla. Matkajärjestelyt sujuivat hyvin, vaikkakin jouduttuani vaihtamaan alkuperäistä matkapäivääni, sain maksaa lähes kestämättömän lisäsumman uudesta lentolipusta. Alunperin olin varannut koiralle paikan lentokoneen ruumaan, mutta sitä en voinut enää peruuttaa, kun Nemo jäikin kotiin. Mahtoivatkohan myydä koirapaikan kahteen kertaan? 

Ja koirista tulikin mieleen, että ainakin kovin vaikeaksi ja melkein mahdottomaksi on lentoyhtiö tehnyt mahdollisuuden antaa palautetta. Nettisivuilta en löydä mitään kohtaan, jonne voisin kirjoittaa. Syy palautteeseen on se, että odottaessani Malagassa jonkun verran myöhässä ollutta konetta seurasin, kun lentokoneeseen mukaan tulevat koiraboksit seisoivat lentokentällä ainakin puolen tunnin ajan täydessä auringonpaisteessa. Uskoisin ilman lämpötilan yltäneen jonnekin 35 - 45 asteen väliin, joten koirien paistaminen auringossa oli mielestäni verrattavissa eläinsuojelurikokseen. Hyvä, ettei Nemo ollut mukanani, sillä olisin koko lennon ajan huolesta sekaisin. 

Kynttilät Heikille, Mummolle ja Taatalle


Jalkaterapiaa 1

Jalkaterapiaa 2

Jalkaterapiaa 3

Näkymä parvekkeelta

Horisontti on kadonnutVanha asemarakennus toimii Turisti-infona

Miehet pelaavat
Superkuu

Ei kommentteja: