13.6.2014

Uusi vaihe perheen elämässä alkoi

Raoul täytti toukokuun alussa 18 vuotta. Fiilis on, kuin olisimme saaneet vapautemme takaisin. Enää meidän ei tarvitse "seurustella" maistraatin kanssa ja saamme tehdä itse perhettämme koskevat päätökset. Tunnen valtavaa myötätuntoa niitä nuoria leskiä kohtaan, jotka joutuvat monien vuosien ajan raportoimaan viranonmaisille pienimmätkin rahan käyttöä koskevat päätökset. Meillä tämä ajanjakso jäi onneksi vain vajaan kahden vuoden pituiseksi.

Ja heti ensimmäiseksi Raoul sai yksin lähteä Fuengirolaan hoitamaan perheen juridisia asioita. Mukaan lähti Karoliina, joka myös hiljan tuli täysi-ikäiseksi. Parempi näin. Nuoret saavat keskenään nauttia kesälomastaan takuuvarmassa auringossa ja lämmössä. Siellä he voivat ladata akkujaan tulossa oleviin lukion viimeiseen vuoteen ja syksyllä jatkuviin yo-kirjoituksiin.

Minunkin piti mennä matkalle mukaan, mutta toukokuun lopulla meille muuttanut koiranpentu sekoitti aikataulut. En mitenkään voinut ottaa sitä riskiä, että kaikki ei olisikaan mennyt lentokoneessa hyvin. Ruumaan en olisi voinut pentua laittaa siellä olevien äänien takia. Matkustamoon ei Norwegianilla saa koiria ottaa. Finnairilla olisi saanut, mutta en ollut varma siitä, mahtuisiko pentu asetettuihin painorajoihin. Nyt tiedän, että olisi helposti mahtunut. Toisaalta, kolmisin koirien kanssa on ihan mukavaakin, eipä tarvitse tehdä muille ruokaa eikä siivota jälkiä...

Ei kommentteja: