1.12.2012

QR-koodit ajatuksiani lennättämässä

Olen nyt QR-koodien aivopesemä. Näen niitä ihan kaikkialla: näyteikkunoissa, bussipysäkeillä, nettisivuilla, käyntikorteissa, junalipuissa jne. jne. Olen ryhtynyt skannailemaan niitä siellä täällä, mikä hauskaksi osoittautunut harrastus! Muuta ei tarvittu, kuin älypuhelin ja siihen sopiva softa.

Jos et ole tämän asian kanssa aikaisemmasta tuttu, käy tsekkaamassa: http://www.qr-koodit.fi/

Työhöni liittyvät sovellukset ovat olleet viime päivinä asiallisessa ja innovatiivisissa keskusteluissa, mutta ehdottomasti kiinnostavin idea on tämä: http://qrmemorials.com/ (bloggauksen kuva on kopioitu tältä sivustolta). Mikä mahtava ajatus. Muistokivestä löytyvän koodin kautta pääset lukemaan kyseisen henkilön tarinan. Paljon kiinnostavampaa, kuin vain ihmisen nimi sekä syntymä- ja kuolinaika kaiverrettuina kiveen.


Aion tehdä Heikille oman nettisivun, jossa on kertomus ja kuvia hänestä ja hänen elämästään. Sitten teen QR-koodin, jonka teetän laataksi ja tarroiksi. Ja niitä kiinnittelen kaikkialle sinne, josta kuvittelen olevan yhteys hänen elämääänsä. Mitäs tykkäätte? Tiedän kyllä, että siihen menee vielä aikaa, että kaikilla hautausmaalla vierailevilla on taskussaan puhelin, joka ymmärtää koodit... :)

Ei kommentteja: