11.3.2008

Itse tehtyä vai kaupasta ostettua?

Ostin päivänä eräänä paikallisen ammattikoulun myymälästä poikani toivomuksesta ruisjauhoissa paistettuja muikkuja. Hän muisteli markkinoilla maistamiaan herkullisia neulamuikkuja, joita oli tarjottu valkosipulikastikkeen kanssa.

Olin tehnyt viikonloppuna ns. pitkän kaavan mukaan aiolia alkuperäisen katalonialaisen reseptin mukaan. Se valmistetaan käsin jauhamalla morttelissa valkosipulista, suolasta ja oliiviöljystä.

Kotiin ostettujen muikkujen seuraksi laimensin aiolin majoneesilla ajatellen, ettei se peittäisi kokonaan kalan makua. Ajattelin myös, ettei maittavampaa eikä terveellisempää ateriaa (= ne muikut, oliiviöljy ja valkosipuli) voi koululaiselleen tarjota.

Mutta mikä olikaan lopputulos? Maku ei täsmännytkään markkinamuistojen kanssa valkosipulimajoneesista kun puuttui sokeri. Kuulemma se kaupasta ostettu olisi ollut parempaa!